Kaas

Hollandse kaas

Hollandse kaas

 

Wij verkopen Noord-Hollandse kaas uit de Beemster onder de naam Stompetoren®.Deze kaas wordt gemaakt van weidemelk, de koeien grazen en rusten in de wei. Daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere, smaakvolle melk Deze kaas wordt nog natuurlijk gerijpt en dat proeft u. Stompetoren® kazen worden in Nederland aangeschreven als beste qua smaak en consistentie. U kunt kiezen uit 7 smaakvolle kazen,van de Stompetoren® jong, met een milde, romige smaak, tot de Stompetoren® extra oud, ofwel Grand Cru, 18 maanden gerijpt met een extra pittige smaak.

Stompetoren® kaas kenmerkt zich verder door een laag zout gehalte en bevat geen lactose.

 

Buitenlandse kaas

Ook voor het beste onder de buitenlandse kazen bent u bij ons aan het goede adres. Een mooi assortiment uit o.a. Frankrijk, Spanje, Italië,Zwitserland,Engeland en België. Het assortiment is voordurend in beweging, Parmesan Reggiano, Epoisse, Stilton, Emmenthaler, Brie de Meaux, het is maar een kleine greep. Een kaasplankje maken wij natuurlijk graag voor u klaar.. 

 

 

FAM. VAN EIJK

In het Groene Hart, langs het riviertje de Vlist staat kaasboerderij Van Eijk. Van de melk die de zestig melkkoeien geven maken Adrie en Henriëtte rauwmelkse kazen. Voor de bereiding wordt nu gebruik gemaakt van authentieke houten vaten. De kazen wegen twintig kilo en zijn al verschillende keren in de prijzen gevallen bij de Cum Laude keuringen.

Boerenkaas hebben wij ook in het assortiment , van eerste klas boerenkaasmakers uit het groene hart , b.v. een Stolwijker belegen.

Tynjetaler Gatenkaas

Tynjetaler is een bijzondere kaas van Friese grond. Romig, ietsje zoet met een licht pittige nasmaak,met een knipoog naar de Zwitserse Alpen.
Naast broodbeleg is hij uitstekend te gebruiken als borrelhapje en te verwerken in gerechten.

 

Biologische kaas

Twee heerlijke biologische kazen in ons assortiment:

Jong belegen en belegen uit Kinderdijk

 

 

 

BIOKAAS KINDERDIJK

In het Zuid-Hollandse plaatsje Kinderdijk, tussen de wereldberoemde molens, bevindt zich de kleinschalige kaasmakerij van Biokaas Kinderdijk. Door haar unieke locatie komen er toeristen uit de gehele wereld over de vloer. De kaasmakerij is met name gespecialiseerd in de productie van biologisch vegetarische kazen.


 

Een heerlijk recept met broccoli uit de oven.

Haal de gratis receptenkaart in de winkel.